Лајшић и Дупало стигли до Србије у повратку из Москве

Срна
Лајшић и Дупало стигли до Србије у повратку из Москве

Нови Град - Бициклисти Невен Лајшић и Никола Дупало на повратку из Москве ноћас су стигли у Србију и тренутно су у Суботици, а долазак у Нови Град планиран је 24. септембра у поподневним часовима.

"Сад смо као код куће и даље ћемо полако, одмараћемо се у сваком већем граду гдје имамо пријатеље и фамилију", рекао је Лајшић Срни.


Двојица Новљана су на пут у Москву кренули 8. августа ујутро и прешли су бициклима руту Загреб /Хрватска/ - Грац-Беч /Аустрија/ - Братислава-Брно-Острва /Чешка/ - Краков-Варшава /Пољска/ - Вилњус /Литванија/ - Рига /Летонија/ - Осло /Финска/ - Москва /Русија/.

У Москви су боравили неколико дана и током посјете у Представништву Републике Српске у Руској Федерацији указали на проблем најављене изградње одлагалишта и складишта радиоактивног отпада на Трговској гори у Двору, у непосредној близини Новог Града, што је био и повод за путовање.

У повратку су из Русије до Кишињева /Молдавија/ путовали авионом због безбједносне ситуације на дијелу пута у Украјини, а затим бициклима наставили до Румуније, Мађарске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана