Квалитетније снабдијевање струјом свих крајишких општина

И. Б.
Квалитетније снабдијевање струјом свих крајишких општина

Челинац - Радници и руководство бањалучке “Електрокрајине”, највеће електродистрибутивне фирме у Републици Српској, јуче су у Челинцу прославили крсну славу, Светог пророка Илију.

Вршилац дужности директора овог предузећа Драган Чавић нагласио је да имају 11 радних јединица које остварују око 240 милиона прихода годишње.

- Прошле године смо пословали са добитком, а у посљедње вријеме радимо на повећању прихода и рјешавању постојећих проблема да бисмо били потпуно рентабилно предузеће - истакао је Чавић и најавио да “Електрокрајина” креће у реализацију обимних реконструкција средњонапонске и нисконапонске мреже на подручју свих општина у Крајини из кредита ЕБРД-а. Он је најавио да ће до краја октобра бити завршена реконструкција на пројектима који су почели на подручју Лакташа, Приједора и Мркоњић Града.

- Ради се о увођењу савременог очитавања бројила - рекао је Чавић и додао да је приоритет побољшање квалитета испоруке електричне енергије.

Истакао је да је “Електрокрајина” лани забиљежила десет милиона техничких губитака и 20 милиона губитака због неовлашћене потрошње.

- Учинићемо све да то смањимо - рекао је Чавић и честитао крсну славу свим запосленима, са жељом да се лијепо проведу и одморе од свакодневних радних задатака.

Извршни директор за економско-финансијска питања “Електропривреде Републике Српске” Дарко Милуновић рекао је да “Електрокрајина” покрива више од 40 одсто територије Српске и запошљава око 20 одсто свих радника “Електропривреде”.

- Ново руководство донијело је нову енергију и елан, има подршку матичног предузећа и добар финансијски резултат. Смањени су и губици у највећим срединама, а и мање је обавеза према добављачима - рекао је Милуновић.

Славски обред поводом Илиндана служило је свештенство Српске православне цркве из Челинца, а свечаности у хотелу “Турист”, осим радника и руководилаца, присуствовале су бројне званице из јавног и друштвеног живота.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана