Кустурица и Валујев се поклонили Чудотворцу

Р. Ми.
Кустурица и Валујев се поклонили Чудотворцу

Требиње - Ходочасници из Српске, земаља региона, али и из иностранства посјетили су јуче манастир Острог и Мркоњиће у Поповом пољу, родно село светог Василија Острошког, гдје је обиљежен празник овог чудотворца.

Људи разних националности и вјера цјеливали су мошти свеца које се чувају у Ваведењском храму, у Горњем манастиру. Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је служио централну архијерејску литургију, одликовао је прослављеног српског редитеља Емира Кустурицу Орденом светог Стефана Лазаревића. На Острог је Кустурица дошао у пратњи мотоциклистичког клуба "Ноћни вукови".

Кустурица је изразио поштовање према Цркви и свецима, посебно у тренутку када су на удару православље и цјелокупна хришћанска култура.

Митрополита Сергија из Западне Украјине, епископа Јоаникија и некадашњег боксерског шампиона, а сада посланика Путинове партије у Думи Николаја Валујева митрополит Амфилохије је даривао иконама Светог Василија.

Свету литургију у спомен-цркви Светог Василија, која је саграђена на темељима свечеве родне куће, служио је умировљени владика Атанасије. Он је на служби подсјетио на чудо које се недавно десило у манастиру Острог.

- Једна дјевојка из села из долине Неретве била опсједнута демоном. Игуман манастира Житомислић ме је звао и питао шта да ради, а ја сам рекао да је воде под Острог. Одвели су је, а ђаво у њој се противио. Она се исплакала и почела да повраћа. Смирила се, преноћила под Острогом и данас је добро - испричао је умировљени владика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана