Култура и привреда јачају везе Индије и Фоче

Р. Ђ.
Култура и привреда јачају везе Индије и Фоче

Фоча - Манифестација Дани Индије, која ће богатим програмом представити ову земљу, биће одржана наредне године у Фочи, а осим сарадње на културном плану, биће сагледане и могућности пословног увезивања индијских и предузетника у РС и БиХ.

То је договорено на састанку нерезидентног амбасадора Индије у БиХ Рахула Чабре са начелником општине Фоча Радисавом Машићем протеклог викенда.

- Индија је заинтересована за сарадњу са БиХ, односно Српском, највише у области културе, туризма и привреде. Поред Сарајева, Мостара, Бањалуке, своју богату културу представиће догодине и у Фочи, на Свјетски дан јоге, који се традиционално обиљежава у јуну - истакао је Чабра.

Наглашава да постоје потенцијали за значајно унапређење међусобне сарадње двије земље на привредном плану.

- Најбољи начин је да учествујемо у заједничким трговинским сајмовима, јер се на тај начин најбоље и повезујемо. У Њу Делхију се сваке године одржава централни бизнис форум на којем учествује и БиХ, а охрабрићу привреднике из Фоче да и они учествују - рекао је Чабра.

Машић каже да је Фоча спремна за сарадњу са Индијом на туристичком плану, док је за привредну сарадњу неопходно увезивање фочанских привредника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана