КУДМ “Босиљак” из Дервенте игром и пјесмом освојили Европу

В. К.
КУДМ “Босиљак” из Дервенте игром и пјесмом освојили Европу

Дервента - Културно-умјетничко друштво младих (КУДМ) “Босиљак” из Дервенте обиљежава двије деценије успјешног рада, а након спектакуларног васкршњег концерта, наставили су да традицију, кроз игру и пјесму, представљају на европској сцени.

Чланови “Босиљка” вратили су се у Дервенту пуни позитивних утисака из аустријског града Линца, гдје су минулог викенда наступали на “Теслином прољећном дану фолклора”, који је организовао Српски културно-спортски клуб “Никола Тесла”.

Руководилац “Босиљка” Стана Наградић напоменула је да је ријеч о другој посјети Аустрији, подсјећајући да су 2000. године у том граду проглашени за најбољи ансамбл европске српске дијаспоре.

- Спектакуларним васкршњим концертом обиљежили смо 20 година рада, а у том духу настављамо да његујемо и представљамо традицију српског народа - рекла је Наградићева и додала да су на адресу друштва стигли бројни позиви за учешће на разним фестивалима и ревијама фолклора.

- Имамо доста позива за фестивале, а циљ нам је да у току године одемо на један интернационални фестивал у Бриселу - нагласила је она.

Друштво је основано 1995. године, а ансамбл је наступао у свим државама бивше Југославије, Италији, Француској, Турској, Грчкој, као и Пољској, Украјини, Русији и другим земљама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана