Кућа за петочлану породицу стављена под кров и сада зиму дочекују у новом дому

Дејан Јовичић
Кућа за петочлану породицу стављена под кров и сада зиму дочекују у новом дому

Србац - Петочлана породица Јове Шпирића из Старог Мартинца код Српца неће више стрепјети од поплава које су седам пута уништиле њихово домаћинство, јер ће до почетка зиме уселити у нову кућу која је ових дана стављена под кров.

Радови су трајали од почетка љета када су мјештани овог села и сусједног Ножичког покренули хуманитарну акцију “Кућа од срца” и ангажовали све локалне мајсторе да помогну Шпирићима који су живјели у плавном подручју Врбаса и стално се суочавали са елементарним непогодама.

Иницијатор акције Дарко Ћетојевић каже да ће бити испуњен циљ да ова породица, која је током рата избјегла из Доњег Вакуфа, до краја године пресели у нови дом јер су поплаве толико оштетиле њихову стару кућу да више није условна за становање

- Мислим да смо направили заиста велики посао за кратко вријеме. Нова кућа има четири собе са дневним боравком и купатилом, а што је најважније биће далеко од могућих поплава јер се налази на локалном брдашцу. Сада предстоји набавка столарије и већ смо прикупили 800 КМ од донатора, али то није довољно, па позивам све заинтересоване хуманисте да нам помогну у опремању - каже Ћетојевић.

Шпирићи имају троје дјеце узраста од седам до 12 година за које су потребна значајна средства, како за школовање, тако и за храну и гардеробу. У породици је запослена само мајка Рада која ради у клаоници перади у Повеличу док отац Јово ради повремене послове за дневницу.

- Само да ми је да добијемо нову кућу све ће бити лакше. Пуно новца смо сваке године издвајали да поправимо оштећења од поплава и више нисмо за то имали снаге, а ни воље. Скупили смо нешто новца да купимо плац али за градњу куће нисмо имали средстава. Хвала добрим људима што су имали обзира према нама и нашој дјеци - каже Јово.  
 

Донатори

Изградњу куће за Шпириће подржали су бројни донатори из цијеле србачке општине који су помогли набавку грађевинског материјала, а међу њима се посебно истичу Шумска управа из Српца и општина Србац која је за ове намјене из буџета издвојила 2.000 КМ.

Сви који су заинтересовани да помогну овој породици да ускоро усели у нову кућу могу се јавити Дарку Ћетојевићу на број телефона 065/286-880 и Мирославу Ћетојевићу на број 066/422 -452.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана