Крунић спашава живот младог голмана, на аукцију ставио дрес у којем је синоћ постигао два гола

Срна
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Фудбалски репрезентативац БиХ Раде Крунић ставио је на аукцију потписан дрес, у којем на на утакмици против Исланда дао два гола, а приход је намијењен за помоћ у лијечењу Милоша Божовића из Источног Сарајева.

Аукција ће трајати до недјеље, 26. марта, до 17 часова, а почетна цијена дреса је 200 КМ, саопштено је из Фудбалског савеза БиХ.

Понуде је могуће оставити на коментарима објаве на “Фејсбук” страници Фудбалског савеза БиХ.

Након завршене аукције, биће договорени сви детаљи са побједником. Сви који су у прилици да помогну могу то учинити уплатом на текући рачун број 562-012-815-030-2396 код NLB банке или на IBAN број: BA3956201281150302590, прималац Александар (Срета) Божовић, Академика Петра Мандића 48, 71123 Источно Сарајево.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе. Његов отац Александар је такође бивши голман.

У Републици Српској активан је и хуманитарни број 1412 за наставак лијечења Божовића у Русији.

Акција ће трајати до 31. марта, а позивом на број донира се једна КМ за наставак Милошевог лијечења у Русији за које је потребно око 120.000 евра.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу у клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Милошев отац Александар раније је рекао да је његов син требало да у јануару буде у Москви да би примио потребну терапију, али због недостатка новца и директних авио-линија до главног руског града то није било могуће.

Он је навео да су тамо утврдили помак у лијечењу Милоша, који сада може да сједи послије осам година лежања.
Фудбалска репрезентација БиХ синоћ је Зеници у првом колу квалификација за Европско првенство 2024. године резултатом 3:0 савладала Исланд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана