Кров над главом за 36 породица

Д. С.
Кров над главом за 36 породица

Шамац, Дервента - У оквиру програма регионалног стамбеног збрињавања избјеглог и расељеног становништва на подручју општина Шамац и Дервента кров над главом ускоро ће добити 36 породица.

Како је саопштено из Министарства за избјеглице и расељена лица РС, у овој години у Дервенти ће бити изграђено 26 домова за повратнике, избјеглице и расељена лица хрватске националности. Додали су да су то прве куће изграђене у оквиру Регионалног стамбеног програма за Хрвате.

- Покренута је јавна набавка за извођење радова, чија је вриједност око милион марака. Изградња би требало да почне крајем јуна - саопштено је из Министарства.

Начелник шамачког Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ђуро Ћосић каже да је овим програмом у општини Шамац обухваћено десет породица.

- На тај начин биће ријешено питање изградње, доградње или санације индивидуалних стамбених породичних објеката - рекао је Ћосић.

Јадранка Маринковић, која живи у девастираној кући, навела је да је ушла у програм регионалног стамбеног збрињавања те да ће напокон ријешити своје стамбено питање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана