Кристина зрачила посебном добротом

М. Л.
Кристина зрачила посебном добротом

Бањалука - Трагична вијест да је седамнаестогодишња Кристина Батинић из Билеће преминула у Бергаму у Италији, гдје јој је извршена трансплантација јетре, одјекнула је јуче цијелом Херцеговином и РС.

Сузе, невјерицу и бол нису крили бројни суграђани ове храбре дјевојчице, а Кристинин познаник Ђорђе Кашиковић нам је рекао да је Гимназија "Голуб Куреш" у Билећи јуче остала без једне од најбољих ученица.

- Једна школска клупа и један лист у дневнику, јуче су остали празни. Изгубили смо некога ко је прије свега био човјек, а онда и сестра, кћерка, пријатељица - рекао је Кашиковић. Додао је да је Кристина зрачила посебном добротом, каква се ријетко среће.

- Након што смо примили вијест о смрти наше Кристине, директорица је све ђаке пустила кући, прекинута је настава, а из њеног разреда чули су се само јецаји - каже Кашиковић.

Вијест о смрти младе Билећанке потресла је и гимназијалце у Требињу који су организовали неколико хуманитарних акција како би помогли њеном оздрављењу.

- Свим смо се силама трудили да сакупимо што више новца да јој помогнемо, вјеровали смо да ће бити боље - рекао је члан Савјета ученика требињске Гимназије Шпиро Вучинић.

Неутјешни су остали њени школски другари и сви који су је познавали, а највећи бол за Кристином испунио је срца њеног млађег брата и њених родитеља.

Кристина је боловала од Вилсонове болести која напада јетру због чега је била смјештена на Универзитетску дјечију клинику у Београду, а прије неколико дана превезена је у Италију. Болест јој је установљена прије два мјесеца, а због хитне трансплантације организовано је низ хуманитарних акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана