Кренуо ски-бус од Пала до Јахорине

Срна
Кренуо ски-бус од Пала до Јахорине

ПАЛЕ - На релацији од Пала до Јахорине од данас до 31. марта саобраћаће ски-бус, а викендима и од Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева како би се домаћим и страним туристима омогућио лакши долазак и уживање на олимпијској љепотици.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је новинарима да је пројекат „Ски-бус“ намијењен туристима у овој сезони и да су на идеју дошли након великог броја упита туриста.

-Јахорина као топ дестинација ово заслужује. Желимо је још више приближити људима, туристима који су смјештени у градским општинама, али и домаћим скијашима који ће по симболичним цијенама карте да се возе до планине и назад - истакао је Иконић.

Иконић је додао да су интересовање исказали и хотелијери и власници приватног смјештаја на Палама и градским општинама који би финансирали одлазак својих гостију, што је похвално.

Он је навео да су предности ски-буса избјегавање гужви и тражење мјеста за паркинг.

Према његовим ријечима, у току су преговори и са Ски-центром Равна планина да овај аутобус у наредним данима обухвати и ту линију.

Иконић је додао да се карте могу купити код возача при уласку у ски-бус, а корисници овог превоза биће благовремено обавијештени о стајалиштима и ти подаци ће се дневно ажурирати, а све у складу са потребама путника.

Цијена карте на релацији Пале-Јахорина износи четири КМ, док је повратна шест КМ.

Викендима ће ски-бус саобраћати на релацији Источна Илиџа-Источно Ново Сарајево-Пале-Јахорина по цијени од шест КМ, а повратна карта коштаће 10 КМ.

Распоред вожње може се погледати на линку Туристичке организације Источног Сарајева istocnosarajevo.travel/ski-bus.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана