Кренула вишеградска регата

Срна
Кренула вишеградска регата

ВИШЕГРАД - Више од 400 учесника Вишеградске регате кренуло је данас низ ријеку Дрину, од моста Мехмед паше Соколовића до Старог Брода.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Вишеград Бранислав Андрић рекао је циљ регате промоција ријеке Дрине, њеног кањона и природних љепота Вишеграда.

Он је навео да ће учесници регате пловити до спомен-комплекса у Старом Броду, гдје ће бити положено цвијеће у знак сјећања на страдале Србе на овом мјесту, а затим се пут наставља до кампа Стари Брод.

-За све учеснике регате у кампу смо припремили ручак и разноврстан спортски програм који подразумијева надвлачење конопца за мушке екипе, а за дјевојке и дјецу трчање у врећама, ношење јајета, скок у даљ и мини-надвлачење конопца, уз пригодне награде за побједнике. Програм ће пратити тамбурашки оркестар - истакао је Андрић.

Осим учесника из Вишеграда, за регату су се пријавили и љубитељи пловидбе из сусједних општина, а ангажовани су и комерцијални бродићи који превозе госте из региона.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово промоција Вишеграда, али и природних љепота, као што су кањон ријеке Дрине, вишеградски мост, те Стари Брод.

Организатори манифестације су Туристичка организација и општина Вишеград.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана