Кренула регата од вишеградске ћуприје

Срна
Кренула регата од вишеградске ћуприје

ВИШЕГРАД - Од Моста Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду данас је стартовала 24. по реду Меморијална дринска регата “Витомир Диздаревић-Адмирал Кук” у којој учествује више од 90 веслача из цијеле Европе.

Они ће веслати готово 200 километара до Лознице, а на циљ стижу у суботу, 6. маја.

Предсједник Кајак клуба “Српски веслачи” Дејан Јовановић истакао је да су веслачи пристигли из Русије, Њемачке, Аустрије, Сјеверне Ирске, Мађарске, Србије, Словеније, а највише их је из Пољске и Румуније.

-Ово је 15. година заредом како крећемо званично из Вишеграда, само смо ове године организовали једну предетапу из Сетихова до Вишеграда. И овај пут весламо под мотом жза чистију Дринуж јер желимо да Дрина увијек има овако лијепу зелену боју као што је данас - рекао је Јовановић.

Александар Јовановић из Лознице, који седми пут учествује на овој регати, каже да је веслање најљепшим кањоном Европе незаборавно искуство.

-Данас весламо до Старог брода, сутра идемо до Перућца, затим слиједе Врхпоље, па Мали Зворник и циљ нам је Лозница. Временски најдужа етапа је кроз кањон Дрине и траје седам до осам часова - рекао је Јовановић.

Организатор ове међународне регате је Кајак клуб “Српски веслачи” из београдског приградског насеља Бели Поток.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана