Краљевић: Власеница добија импозантан споменик палим борцима и савремени трг

Срна
Краљевић: Власеница добија импозантан споменик палим борцима и савремени трг

ВЛАСЕНИЦА- Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић изјавио је Срни да ће ускоро почети уређење градског трга и изградња спомен-обиљежја погинулим борцима у 20. вијеку, укупне вриједности 1.027.702 КМ, у оквиру сарадње локалне заједнице са Владом Републике Српске.

Централни споменик биће подигнут у част 320 палих бораца у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Краљевић је рекао да је општина носилац пројекта и да је идејно рјешење израђено у сарадњи са пројектним студиом "Мотика" из Зворника и архитектом Новицом Мотиком, који је познат по томе што је урадио Спомен-музеј у Старом Броду.

Према његовим ријечима, вајар је Кирил Мукаетов из Скопља, а извођач радова биће предузеће "Зворник путеви".

"Изградња централног споменика палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату један је од пројеката од великог значаја за ову локалну заједницу и њену историју, коју остављамо млађим генерацијама и на шта сам посебно поносан", изјавио је Краљевић.

Он је додао да ће убрзо почети са изградњом централног споменика, односно са припремним грађевинским радовима, у складу са завршетком изливања споменика, које је при крају.

"Осим постављања споменика, биће уређен и градски трг што ће утицати и на унапређење обављања привредне активности јер је на градском тргу у оквиру пословних објеката смјештена већина привредних субјеката који послују на подручју општине", навео је Краљевић.

Он је рекао да је централни споменик један вид захвалности људима који су дали живот за слободу и да ће његовом изградњом на градском тргу бити сачувана историја која не смије бити заборављена.

Свечано откривање и освештање споменика биће уприличено 21. септембра, на Дан и крсну славу општине Власеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана