Крај стечаја ПД “Мотајица” на помолу након 13 година

Милијана Латиновић
Крај стечаја ПД “Мотајица” на помолу након 13 година

СРБАЦ - Управна зграда Привредног друштва (ПД) “Мотајица” у стечају из Српца продата је на лицитацији за 68.000 марака, што је за око 26.000 КМ више у односу на цијену по којој је била понуђена.

Рекла је то “Гласу Српске” стечајна управница “Мотајице” Наташа Косић, нагласивши да је на лицитацији, која је одржана у понедјељак, било 12 заинтересованих купаца, од којих седам физичких и пет правних лица.

- Зграду, стару готово седам и по деценија, са земљиштем купио је Раденко Ђурђевић из Лакташа. Он је већ уплатио депозит и има рок мјесец дана да уплати преостали излицитирани износ. За сада не знамо какви су му планови са том зградом, знаћемо вјероватно у наредном периоду - казала је Косићева.

Додала је да је продајом ове зграде, која се са припадајућим земљиштем простире на 375 квадрата, завршена продаја имовине стечајног дужника.

Косићева је подсјетила да је стечај ПД “Мотајица” отворен прије непуних 13 година и нагласила да очекује да ће поступак бити окончан у идућа два мјесеца.

Некадашње привредно друштво “Мотајица” отишло је у стечај 2009. године. Након смрти претходног стечајног управника, Косићева је, по преузимању дужности, започела идентификацију имовине која се простире на читавој србачкој општини.

- Завршена је и идентификација земљишта и већ на идућој Скупштини повјерилаца, која би требало да буде одржана за мјесец, предложићу да се преда на кориштење Републици како и треба и ту би био и крај стечаја. Очекујем да ћемо за два мјесеца то све завршити - рекла је Косићева.

Подсјетила је да су до сада одржане три диобе и да су бивши радници, који су углавном били повјериоци, намирени око 86 одсто.

Осим тога, додала је, ту су и трошкови стечаја одраније који морају бити намирени након што легне новац од продаје управне зграде.

- Ту је и разлучни повјерилац који има мању хипотеку на тој згради, тако да све то треба да ријешимо - рекла је Косићева.

Локација највећа предност

Наташа Косић је подсјетила да је управна зграда ПД “Мотајица” изграђена још 1948. године и нагласила да је у веома лошем стању.

- Иако су оштећени и кров и зидови, зграда се налази на одличној локацији, готово у центру Српца - рекла је Косићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана