Козарска Дубица: Усвојене одлуке о повећању цијена комуналних услуга

Срна
Foto: Агенције

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Скупштина општине Козарска Дубица усвојила је данас одлуке о повећању цијена комуналних услуга од које ће се примјењивати од 1. фебруара.

Дата је сагласност на цјеновнике комуналних услуга одвоза комуналног отпада и комуналне услуге воде и одводње, локалних предузећа "Комуналац" и "Водовод".

Образлажући разлоге за доношење одлука о повећању цијена комуналних услуга одборницима и новинарима, директори "Комуналца" и "Водовода" Игор Савковић и Жељко Драгичевић навели су да пословање предузећа у знатној мјери оптерећују недавно повећање најниже плате и енорман раст трошкова пословања, те су овакве одлуке биле неопходне да би се одржала ликвидност и омогућило нормално вршење комуналних услуга на подручју општине.

Савковић је навео да је новим цјеновником просјечан рачун за одвоз смећа у домаћинствима повећан за 2,24 КМ.

Драгичевић је рекао да су цијене минимално кориговане и да је цијена кубика воде са 1,22 КМ повећана на 1,36 КМ без ПДВ-а, а одводња са 0,58 на 0,65 КМ.

На редовној сједници већином гласова одборника усвојене су и одлука о начину пружања јавне комуналне услуге прикупљања, транспорта и депоновања комуналног отпада на подручју општине Козарска Дубица и одлука о јавном водоводу и јавној канализацији.

Одлуком Скупштине Удружењу "Ветерани посебних јединица полиције 95" уступљен је на кориштење пословни простор у власништву Општине у Требињској улици, за потребе канцеларије тог удружења.

Због техничких грешака, са дневног реда данашње сједнице Скупштине општине повучене су тачке које се односе на усвајање извјештаја о намјенском кориштењу и утрошку средстава остварених од накнаде за воде и концесионе накнаде прикупљених у буџету општине Козарска Дубица у току прошле године.

Након спроведене конкурсне процедуре за директора јавне установе Дјечији вртић "Пчелица" Скупштина општине именовала је Мају Берберовић, дипломираног професора разредне наставе из Козарске Дубице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана