Козарска Дубица: Штету до сада пријавила 22 пољопривредна произвођача

Срна
Козарска Дубица: Штету до сада пријавила 22 пољопривредна произвођача

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Штету коју су пољопривредним усјевима и воћу на подручју општине Козарска Дубица нанијели олујно невријеме и град до сада су пријавила 22 произвођача.

Пријављена је штета на усјевима кукуруза и соје, у воћњацима шљиве, крушке и јабуке код пољопривредних произвођача са подручја Козарске Дубице, села Дубичке равни, Бјелајаца, Маглајаца, Скључана, Међувођа, Срефлија, Клековаца, Јасења и Новоселаца.

"Будући да је ријеч о милионској штети, која превазилази финансијске могућности општине, захтјеви за накнаду штете дубичких пољопривредника биће прослијеђени надлежном министарству, које ће разматрати могућност накнаде", саопштено је из општине Козарска Дубица.

Захтјев за процјену штете подноси општинској Комисији за процјену штете у пољопривреди у шалтер сали општине сваким радним даном од 7.30 до 15.00 часова.

Козарску Дубицу је 19. јула захватило јако олујно невријеме, праћено јаким вјетром и градом. Причињена је материјална штета на електромрежи, аутомобилима, помоћним објектима, воћњацима и усјевима.

Невријеме праћено градом захватило је дубичка села и 22. јула и нанијело штету на усјевима кукуруза и у воћњацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана