Козарскa Дубицa: СНСД заузео мјеста ПДП-а

Ведрана Кулага
Козарскa Дубицa: СНСД заузео мјеста ПДП-а

Козарска Дубица - Нови коалициони партнери у Козарској Дубици СДС, СНСД и ДНС избацили су јуче из фотеља представнике ПДП-а, а на њихова мјеста у општинској администрацији изабран је кадар СНСД-а.

До тог расплета дошло је на сједници Скупштине општине, на којој је и званично потврђена нова скупштинска већина договорена на претходном засједању.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Јовица Шуман изјавио је након сједнице да су разријешени дужности функционери ПДП-а - замјеник начелника Љубомир Марјановић, који је поднио неопозиву оставку и предсједник Скупштине општине Небојша Миловчевић, који је смијењен тајним гласањем. Смијењени су и начелници одјељења за стамбено-комуналне послове и привреду и друштвене дјелатности такође из ПДП-а.

- За предсједника Скупштине и замјеника начелника именовани су Милован Баришић и Драган Јаћимовић из СНСД-а - рекао је Шуман и додао да су и мјеста у одјељењима попунили људи из исте странке.

Он је рекао да је на сједници у неколико наврата било бурно, а први човјек дубичког СДС-а Дарко Бањац и начелник општине Миле Злојутро, такође из СДС-а, нашли су се на мети критика дојучерашњег страначког колеге Ђорђа Лазића, који је прешао у редове ПДП-а. У ПДП-у су оцијенили да Злојутро треба да поднесе оставку, јер је на позицију начелника дошао захваљујући и гласовима ПДП-а.

- Наш став је да годину прије избора не треба мијењати првог човјека општине. Морамо се потрудити да за годину, када дође нови тест ове власти, народ препозна шта смо урадили и да нам свој глас на изборима. Немамо времена за такве ствари, имамо преча посла - рекао је Шуман.

Вишемјесечни сукоб СДС-а и ПДП-а у Козарској Дубици окончан је почетком мјесеца распадом скупштинске већине коју су предводиле те двије странке. Нову већину чине СНСД, ДНС, СДС и један независни одборник, а ПДП је отишао у опозиционе редове. Формирању нове већине претходио је жесток сукоб СДС-а и ПДП-а, које у Козарској Дубици предводе Дарко Бањац и Перица Бундало, који су као посланици у Народној скупштини РС дио једног блока. Бањац, који има великих несугласица са врхом, странке посебно након што је склопио савез са СНСД-ом у Козарској Дубици, јуче није хтио да коментарише епилог сједнице, наводећи да ће о томе говорити данас. Казао је само да стоји иза свега што је раније рекао. Он је послије претходне сједнице Скупштине општине казао да су им представници ПДП-а радили иза леђа.

Бундало је поновио да ће све брзо изаћи на видјело и да су дешавања у Козарској Дубици дио шире политичке игре у вези са промјеном дреса једног посланика СДС-а у Народној скупштини РС.

- ПДП је за сада једина озбиљна опозиција у Дубици и то нам отвара широк простор да дјелујемо снажно и очекујем да ће нам то донијети бољи резултат - рекао је Бундало.

 

Именовања

* предсједник Скупштине општине - Милован Баришић

* замјеник начелника општине - Драган Јаћимовић

* два начелника општинских одјељења

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана