Козарска Дубица: Служен парастос за 224 погинула борца

Срна
Козарска Дубица: Служен парастос за 224 погинула борца

Козарска Дубица - Код спомен-обиљежја у Кнежици код Козарске Дубице служен је парастос за 224 српска борца са подручја ове општине и положени су вијенци.

Предсједник Борачке организације Козарска Дубица Драгољуб Ћибић рекао је да су ове године посебну пажњу посветили обиљежавању Видовдана јер се навршава 20 година од утемељења и стварања Републике Српске.

Према његовим ријечима, у протекла два дана обишли су сва гробна мјеста погинулих бораца на подручју општине, поклонили се, положили ружу и запалили свијеће.

"Они су дали животе за опстанак свог народа и њима највише дугујемо", изјавио је Ћибић.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је да је Видовдан симбол многих страдања и важних догађаја у српској историји.

Он је у име Борачке организације Републике Српске честитао Видовдан свим борцима 11. дубичке бригаде и народу Дубице на огромном доприносу у стварању Републике Српске.

Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро истакао је да је српском народу и данас потребно јединство какво је исказано током рата.

Поводом обиљежавања Видовдана, вијенце су положили представници локалне власти, делегације републичке и општинске Борачке организације, чланови равногорског прокрета, КУД-а "Кнешпоље" и појединци.

Парастос погинулим борцима одбрамбено-отаџинског рата служио је парох кнежички Жељко Јевђенић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана