Козарска Дубица: Расписан конкурс за додјелу општинских стипендија

Срна
Foto: РТРС/архива

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић расписао је данас конкурс за додјелу студентских стипендија које се исплаћују из општинског буџета.

На основу јавног конкурса биће додијељено 100 стипендија редовним студентима првог циклуса на високошколским установама у земљи и иностранству и то у износу од 500 КМ за апсолвенте и 1.000 КМ за остале студенте.

Без обзира на просјек оцјена, право на стипендију могу остварити студенти из категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти са посебним потребама, односно лица са инвалидитетом, студенти који су били смјештени у домове за незбринуту дјецу или у хранитељске породице до пунољетства и студенти из категорија породица са четворо и више дјеце.

Право на стипендију, без обзира на просјек оцјена, имаће и пет студената из социјално-угрожених породица које предложи Центар за социјални рад и студенти са подручја општине Козарска Дубица који су средњу школу завршили са просјеком оцјена 5,00, који уписују прву годину студија.

Остали студенти морају имати просјечну оцјену студирања најмање 8,00, осим студената дефицитарних факултета или занимања и студената из породица са два или више студената чија просјечна оцјена студирања не смије бити мања од 7,00.

Студенти прве године студија, такође, имају право на стипендију уколико су остварили просјечну оцјену из средње школе најмање 4,50, а за студенте са дефицитарних факултета, односно занимања и за студенте из породица са два или више студената најмања просјечна оцјена из средње школе не смије бити мања од 4,00.

Дефицитарни факултети у школској 2021/22. години су, како се наводи, ветеринарски, машински и електротехнички факултет у свим смјеровима.

Образац пријаве за Јавни конкурс, као и образац изјаве да студент не прима стипендију од других стипендитора биће доступни на интернет страници и у шалтер сали Општине Козарска Дубица.

Рок за подношење пријава је 30 дана од дана објаве, а конкурс је објављен на огласној табли интернет странице општине Козарска Дубица - www.kozarskadubica.org

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана