Козарска Дубица: Предузећу "Комуналац" донирано 158 контејнера

Srna
Козарска Дубица: Предузећу "Комуналац" донирано 158 контејнера

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У предузеће "Комуналац" Козарска Дубица допремљено је 158 контејнера за смеће, захваљујући донацији из Данске. "Захваљујући овој донацији готово смо у потпуности покрили потребе за контејнерима за смеће. Стигло је 158 посуда, контејнери су половни, али у веома добром стању и према процјенама њихова вриједност је око 40.000 КМ", рекао је директор предузећа "Комуналац" Козарска Дубица Божидар Николетић.



Он је прецизирао да су 44 донирана контејнера запремине 800 литара, а осталих 114 по 600 литара.

"Донацију смо добили, захваљујући приједорском предузећу `Комуналне услуге` и за нас је од великог значаја јер ћемо контејнерским одвозом смећа моћи да покријемо до сада непокривено подручје општине", нагласио је Николетић и захвалио управи и директору приједорског комуналног предузећа.

Према његовим ријечима, депонија на коју се вози смеће удаљена је више од 50 километара, па су трошкови горива велики, а доста је висока и цијена депоновања, и то је проблем који перманентно оптерећује предузеће.

Николетић је указао и на неодговорне грађане који кабасти отпад одлажу поред контејнера, што комуналним радницима ствара проблеме, а општини повећава трошкове његовог уклањања, иако се такав отпад у више наврата годишње може бесплатно одлагати у кругу овог предузећа.

Он је најавио да ће сљедећа акција, у оквиру прољећног уређења града, трајати од 1. априла до 15. маја и да ће корисници комуналних услуга у том периоду моћи да кабасти отпад допреме и бесплатно одложе у кругу предузећа на Транзиту.

"Услугу одвоза смећа пружамо за око 4.000 корисника, домаћинстава и привредних субјеката. У домаћинствима цијена се обрачунава по метру квадратном стамбене површине и у просјеку износи око 13 КМ мјесечно", навео је Николетић.

Он је додао да су на приградском и сеоском подручју општине у току активности на регистрацији нових корисника.

"Количина отпада се стално повећава, у просјеку су око 500 тона мјесечно, тако да на годишњем нивоу у нашој општини буде прикупљено и одвезено од пет до шест хиљада тона смећа", навео је Николетић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана