Козарска Дубица: Почела рехабилитација два магистрална пута

гс
Foto: СРНА

У мјесту Драксенић у Козарској Дубици данас је озваничен почетак радова на рехабилитацији два магистрална пута, дионице Козарска Дубица - Драксенић - Врбашка, чија је вриједност 10.250.000 КМ.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је новинарима да, као што је најављено прије неколико мјесеци, почињу радови на рехабилитацији те значајне путне комункације на задовољство мјештана Козарске Дубице, Градишке и свих корисника тих путева.

- Сигурно је да је ово важна и озбиљна инвестиција, која поред свог значаја као путна комуникација, има и додатни значај у смислу садржаја који ће се у наредном периоду градити у Доњој Градини, гдје ће Србија и Република Српска градити монументално спомен-обиљежје - рекао је Ћорић.

Он је најавио да ће радови на рехабилитацији дионице Козарска Дубица - Драксенић - Врбашка бити завршени сљедеће године.

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Давор Кострешевић прецизирао је да ће радови на рехабилитацији бити извршени у дужини од 37 километара, те да покривају обухват од Врбашке на подручју општине Градишка до чворишта два магистрална пута у Драксенићу у Козарској Дубици, преноси РТРС.

Биће реконструисан и пут од чворишта у Драксенићу до граничног прелаза у Доњој Градини, те километар пута од Драксенића према Козарској Дубици.

Кострешевић је нагласио да ће се вршити комплетна рехабилитација тог пута како би могао поднијети планирани обим теретног саобраћаја.

- Пројектовано рјешење спроведено је на основу критеријума за тешки теретни саобраћај, те очекујемо максималну одговорност и извођача радова и надзора. Ми као инвеститор, Јавно предузеће Путеви Републике Српске, учинићемо све да се овај пројекат доведе до краја на најбољи могући начин - навео је Кострешевић.

Он је додао да ће саобраћајница бити широка шест метара, те да инвестиција укључује и саобраћајну сигнализацију и одвод.

- Рок извођења радова је 18 мјесеци, али очекујем од извођача радова да ће сигурно своје уговорне обавезе провести и прије, на задовољство свих који користе овај путни правац - рекао је Кострешевић.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић напоменуо је да преко дионице, на којој су данас започети радови, директно пролази теретни саобраћај и нагласио велику фреквентност те путне комуникације.

- Овај пут директно повезује двије локалне заједнице и више од 40 година није одржаван на адекватан начин нити реконструисан. Захваљујући активностима локалних заједница и сарадњи са Владом Републике Српске и предузећем Путеви Републике Српске почиње реализација тог значајног пројекта - навео је Рељић.

Он је рекао да ће након извршених радова та путна комуникација пружити већи комфор сваком путнику, те допринијети економском развоју цијеле регије и Републике Српске.

- Данашњи догађај је за сваку похвалу јер је ријеч о великој инвестицији, која је веома значајна и за Козарску Дубицу и Градишку - нагласио је Рељић.

Значај рехабилитације путне комуникације Козарска Дубица - Драксенић - Врбашка истакли су и привредници, мјештани и званичници Козарске Дубице, који су данас у Драксенићу присуствовали увођењу извођача, конзорцијума "Приједорпутеви/Козарапутеви" у радове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана