Козарска Дубица: Општина у тешкој финансијској ситуацији, пронаћи начин како помоћи

Srna
Козарска Дубица: Општина у тешкој финансијској ситуацији, пронаћи начин како помоћи

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић изјавила је данас да је позната чињеница да се општина Козарска Дубица већ дужи период налази у изузетно тешкој финансијској ситуацији и да се мора наћи начин како да се тај проблем ријеши.

 

"Морамо наћи начине како да то ријешимо. У том смислу, учинићемо све што је у оквиру закона да помогнемо овој општини", рекла је Јујићева, након састанка са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем и његовим сарадницима.

Она је подсјетила да је јуче положила заклетву у Народној скупштини Републике Српске.

"Данас је већ мој први радни дан и моја је обавеза да у будућности обиђем све локалне заједнице, општине и градове. Моја је жеља била да прво то буде мој родни град, Козарска Дубица, одакле креће мој први посао у овој области", рекла је новинарима Јујићева.

Радном састанку у Козарској Дубици присуствовао је и посланик у Народној Скупштини Републике Српске Дарко Бањац.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић потврдио је да је са Јујићевом разговарао о бројним темама из области локалне управе, финансија и другим актуелностима.

"Ми смо Јујићеву и народног посланика Дарка Бањца информисали о проблемима са којима се сусреће наша локална заједница, како би их они могли презентовати на републичком нивоу. Очекујемо конкретну помоћ општини, у финансијском смислу", изјавио је Рељић.

Он је нагласио да су проблеми општине таложили годинама, а да људи који партиципирају у републичкој власти, који су из Козарске Дубице, треба да имају те информације како би могли правовремено дјеловати.

"Драго ми је и захваљујем Јујићевој и народном посланику Бањцу на посјети, како би у будућности могли планирати заједничке активности и пројекте, а све у интересу и на добит нашег града и наших грађана у Козарској Дубици", рекао је Рељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана