Козарска Дубица: Обиљежено 76 година од ослобођења од фашистичке окупације

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Општина Козарска Дубица обиљежава данас Дан општине и 76 година од ослобођења од окупације фашистичког терора у Другом свјетском рату.

Тим поводом код споменика Стојанка мајка Кнежопољка положени су вијенци за све жртве Народноослободилачког рата (НОР).

Замјеник начелника Козарске Дубице Марко Танкосић честитао је становицима Дан општине који се и ове године због епидемиолошке ситуације обиљежава без традиционалних манифестација спортског, културног и протоколарног карактера.

"Дан општине установљен је статутарном одлуком Скупштине општине Козарска Дубица у знак сјећања на ослобођење овог подручја од окупације и фашистичког терора у Другом свјетском рату", навео је Танкосић.

Он је истакао да је општина Козарска Дубица у Другом свјетском рату изгубила више од половине становништва.

"Тог дијела наше историје морамо се увијек сјећати, укључујући и борце НОР-а и народ, који су дали животе за слободу", рекао је Танкосић.

Он је додао да су општински званичници и друге делегације полагањем вијенаца одали почаст свим жртвама НОР-а и борцима за слободу.

Предсједник Борачке организације општине Козарска Дубица Драгољуб Ћибић подсјетио је да је ова општина једна од "најстрадалнијих у Републици Српској у којој је за два дана погубљено 1.650 људи".

"Важно је да поменемо сва она страдања у периоду од 1941. до 1945. године у НОР-у и у борби српског народа за своју слободу", рекао је Ћибић и додао да се исто дешавало и деведесетих година.

Вијенце и руже код споменика Стојанка мајка Кнежопољка данас су положиле делегације општине на челу са начелником Раденком Рељићем, СУБНОР-а, Општинске борачке организације, организације Црвеног крста, представници Општинског одбора СП-а и други појединци.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана