Козарска Дубица: Хуманитарни сајам књига за дјецу на Космету

Срна
Foto: Илустрација

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У Козарској Дубици jуче је отворен "Светосавски сајам књига", дводневна манифестација чији је циљ прикупљање помоћи за дјецу на Косову и Метохији, али и промоција књиге и читања.

Волонтер Хуманитарне организације "Сви за Космет" из Градишке Данијела Брајић рекла је да је у Козарској Дубици изложено неколико стотина књига које су дониране и класификоване.

- Све су књиге донација грађана Републике Српске. Наши грађани су добри и желе помоћи, наш народ је хуман, потребна је само идеја, иницијатива и подршка не изостаје. Одлучили смо да организујемо хуманитарни сајам књига за помоћ дјеци и српском народу на Косову и Метохији којима је свака помоћ потребна и добродошла - истакла је Брајићева.

Она је нагласила да је циљ сајма помоћ сународницима на Косову и Метохији, али и промоција читања и књиге у локалним заједницама, дружење и читање.

- Књига овдје нема цијену и купац изабере књигу и у донаторску кутију донира средстава колико жели - навела је Брајићева и позвала све Дубичане да посјете сајам и учине племенито дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана