Козарачки “Витезови” помажу лијечење мале Милице

Снежана Тасић
Козарачки “Витезови” помажу лијечење мале Милице

Приједор - Многобројним удружењима, предузећима и појединцима који су се укључили у акцију прикупљања хуманитарне помоћи за лијечење трогодишње Милице Јеличић из Приједора прикључили су се и чланови удружења Козарачки витезови “Русаг”.

Они су на приједорском Тргу мајора Зорана Карлице организовали радионицу под називом “Витешки дани хуманости”. Предсједник удружења Младен Ћикић изјавио је да им је жеља била да пред Приједорчанима представе свој рад и хуманитарном акцијом покажу родитељима мале Милице да нису сами.

- Кад смо оснивали удружење, зацртали смо да хуманитарне акције буду важан сегмент нашег рада јер је то једна од одлика витезова у прошлости - рекао је Ћикић. Истакао је да нису жељели да остану по страни у тренуцима када се у граду води важна акција.

- Многобројни наши суграђани су укључени у ову акцију, што показује да имамо нешто витешко у себи и да ћемо се заједно изборити да ова трогодишњакиња преброди тешку болест - истакао је Ћикић.

Чланови “Русага” презентовали су на тргу дио опреме коју су прикупили и која је одлика некадашњих витешких времена средњег вијека. Заједно са малишанима су цртали, играли се тим предметима и сви заједно пожељели својој маленој суграђанки да што прије побиједи тешку болест.

Сличну радионицу су имали вече прије у Новом Граду, а како је Ћикић најавио, слиједе и радионице у Костајници и Козарској Дубици, док ће завршна бити одржана у Градишци 20. септембра. Малој Милици из Љескара код Приједора дијагностикован је тумор кичмене мождине.

Након једног циклуса терапије примљене у Београду, враћена је у Бањалуку, гдје јој је ситуација стабилизована. Међутим, недавном контролом установљено је да је тумор метастазирао на кости.

Милица ће поново у Београд ради контролних налаза од којих зависи да ли се хемотерапија наставља или креће припрема за трансплантацију коштане сржи. За њено лијечење у Ђенови неопходно је 200.000 евра, а сви који желе могу да донирају марку позовом на хуманитарни број 1434.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана