Козаци стигли у Милиће

Срна
Козаци стигли у Милиће

Милићи - Чланови козачког ансамбла пјесама и игара "Слободна степа" стигли су данас у Милиће, међу првима од бројних учесника "Фестивала фолклора православних земаља" који се одржава од данас до недјеље, 11. јула.

Ријеч је о професионалном ансамблу из Ставропоља, чије игре и пјесме осликавају културу становника Терека, Кубања, Дона и Запорожја, а њихово стваралаштово чини хармоничан спој хорског пјевања, народне игре и музике.


Уз госте из Русије, на фестивалу, чији ће такмичарски дио бити одржан сутра у Угоститељско-туристичком комплексу Компаније "Боксит", најављено је учешће и фолклорних дружина из Румуније, Бугарске, Грчке, Македоније, те Србије и Републике Српске.

Према програму манифестације, за данас је планирано окупљање и пријем учесника, сутра у 16.00 часова је дефиле свих учесника фестивала улицама Милића, у 16.45 је свечано отварање и почетак такмичења, а проглашење побједника, те додјела захвалница и диплома, планирана је у 21.30 часова.

Предвиђени наградни фонд Фестивала је 20.000 евра.

Манифестацију организује Компанија "Боксит" из Милића, а покровитељи су општина Милићи, "Дрина осигурање", предузеће "Милекс", те Министарство породице, омладине и спорта и Министарство културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана