Ковачевић: На струци је одговор о могућности изласка града Добоја на ријеку

Срна
Foto: срна

ДОБОЈ - Струка треба да одговори да ли је могуће да се гради између магистралног пута код Добоја и обале ријеке Босне, изјавио је замјеник градоначелника Славко Ковачевић.

Ковачевић је навео да струка треба да одговори и о даљој екпслатацији шљунка из корита Босне у зони изворишта, те о даљим активностима на заштити града од поплава. Он је навео да струка на све то треба да одговори пројектовањем комплетног системског рјешења за заштиту града Добоја од поплава, као и могућности изградње одређених спортских, културних и привредних садржаја на ријеци Босни.

Након радног састанка представника Градске управе и Јавне установе "Воде Српске", Ковачевић је рекао да је већ исказано интересовање инвеститора за улагања и поручио да је све то још на нивоу жеља, док струка не да коначан одговор да ли се изласком на ријеку град истовремено и штити од поплава јер се послије 2014. године не може говорити да је магистрални пут заштита.

Ковачевић је у изјави новинарима указао да је снадбијевање града водом за пиће отежано током љетног периода и да је на струци да одговори да ли се може експлоатисати шљунак у непосредној близини изворишта. Он је у том правцу као један од закључака састанка навео и израду елобората који ће укључити и водни објекат код изворишта у Буковици Великој, који је изграђен прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана