Котор Варош: Почело асфалтирање Улице Патријарха Павла на Новом Насељу

Срна
Котор Варош: Почело асфалтирање Улице Патријарха Павла на Новом Насељу

Котор Варош - У Котор Варошу је данас увођењем извођача радова у посао озваничен почетак асфалтирања Улице патријарха Павла на Новом Насељу.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан истакао је да је вриједност радова 310.000 КМ, а дужина улице која ће бити асфалтирана износи 370 метара.

"Осим постављања новог асфалта ширине 4,5 метара и нових тротоара ширине 1,5 метара, биће трајно ријешен и проблем оборинске канализације", рекао је Сакан, који је присуствовао почетку радова, подсјећајући да је ово једна од најфреквентнијих улица којој гравитира велики број становника.

Извођач радова је Грађевинско предузеће "Планум" из Теслића, а средства за ову намјену обезбијеђена су одлуком о кредитном задужењу у Програму хитног опоравка од поплава.

Према ријечима шефа градилишта Милоша Ждрње, у првој фази биће постављене цијеви за оборинску канализацију.

"Очекујемо да у наредних неколико дана радници жЕлектрокрајинеж и кабловског оператера измјесте стубове и инсталације како би могли несметано да приступимо извођењу радова", додао је Ждрња.

Цијели пројекат биће финансиран из кредита Свјетске банке, а општина Котор Варош има обавезу враћања кредита као потписник уговора о подкредиту са Министарством финансија Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана