Котор Варош: Почела изградња новог блока Дома здравља

Срна
Котор Варош: Почела изградња новог блока Дома здравља

Котор Варош - У Котор Варошу је данас положен камен темељац за изградњу новог блока Дома здравља "Свети Пантелејмон", у којем ће бити Хитна помоћ и дио породичне медицине, а вриједност пројекта је милион КМ.

Нови објекат, на површини од 850 метара квадратних, биће опремљен новом савременом опремом и намјештајем.


Новац за пројекат обезбиједила је Фондација "Хајдар Алијев", а рок за завршетак радова је децембар.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је положио камен темељац заједно са директором Дома здравља Владимиром Бибићем и извршним директором Фондације "Хајдар Алијев" Анаром Алакбаровим, рекао је новинарима да ће изградњом новог блока бити створени услови за бољу медицинску помоћ.

"Ово су први озбиљни радови на реконструкцији Дома здравља жСвети Пантелејмонж након 40 година и зато желим да похвалим руководство те установе које улаже максимум да створи боље услове за рад особља и лијечење пацијената", истакао је Сакан.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић нагласио је да ће изградњом новог блока бити унапријеђен квалитет рада и услуга медицинског особља.

"Са девет тимова породичне медицине пружање здравствене и социјалне заштите у општини је на високом нивоу. У протеклих годину дана набавили смо најсавременији ултразвучни апарат, унаприједили рад лабораторије, обновили возни парк, а у току је и санација постојећег објекта Дома здравља", навео је Бибић.

Извршни директор фондације "Хајдар Алијев" Анар Алакбаров рекао је да ова донација није само материјална вриједност, већ и симбол пријатељства и подршке становницима Котор Вароша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана