Котор Варош: Почела акција за помоћ сиромашним породицама

Д. К.
Котор Варош: Почела акција за помоћ сиромашним породицама

Котор Варош - Црвени крст из Котор Вароша покренуо је акцију "Помозимо да помогнемо" како би прикупили новац за помоћ најсиромашнијим породицама на подручју општине.

Волонтери Црвеног крста прикупљају новчане донације од грађана и предузећа и прехрамбене и хигијенске артикле од тржних центара и продавница.

Акцији, која ће трајати до 20. децембра, међу првима су се одазвали активисти Општинског одбора Социјалистичке партије, који су донирали 500 КМ.

- Скоро је широм свијета спроведена акција ледени изазов, а ми на овај начин упућујемо црвени изазов свима који могу да помогну породицама које су у лошијем материјалном стању. То се првенствено односи на одборнике у Скупштини општине, које позивамо да се одрекну једног одборничког додатка у корист сиромашних - каже предсједник Општинског одбора СП-а Предраг Тешић.

На евиденцији Црвеног крста у Котор Варошу налази се 86 породица са 172 члана које живе на рубу егзистенције и сваки вид помоћи им је добродошао. У Црвеном крсту су казали да ће прикупљени новац користити за набавку артикала и дистрибуцију хуманитарне помоћи најугроженијим породицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана