Котор Варош: Пет странака подржало кандидатуру Слободана Жупљанина из СП-а

Срна
Котор Варош: Пет странака подржало кандидатуру Слободана Жупљанина из СП-а

КОТОР ВАРОШ - Кандидат СП-а за начелника општине Котор Варош на предстојећим локалним изборима биће Слободан Жупљанин, а његову кандидатуру подржали су и општински одбори СНСД-а, ДНС-а, НДП-а, Уједињене Српске и Партије уједињених пензионера.

Предсједници општинских одбора шест странака рекли су на конференцији за новинаре да је доктор наука Слободан Жупљанин (63) најбољи избор за Котор Варош.

Предсједник Општинског одбора СП-а Предраг Тешић рекао је да се ова странка опредијелила да пружи шансу провјереном кандидату, који се доказао у привредном и политичком животу.

Жупљанин је захвалио на повјерењу и обећао да ће се, заједно са коалиционим партнерима, борити за бољу будућност у Котор Варошу.

- Вријеме је да се промијени власт у Котор Варошу, јер је развој било које локалне заједнице немогућ без сарадње са републичким институцијама, Србијом, одређеним међународним факторима и структурама у БиХ - рекао је Жупљанин.

Он је истакао да ће у фокусу његових активности бити привреда, друштвене дјелатности, социјални сектор, здравство и култура.

- Желимо да наша дјеца предшколског узраста имају боље дјетињство, да омогућимо основцима и средњошколцима квалитетно образовање - навео је Жупљанин.

Он је најавио да ће се интензивно бавити проблемима запослених, односно да радници могу да живе од свога рада.

- Наша настојања ће бити усмјерена ка останку младих, јер само заједнички можемо креирати љепши Котор Варош, који је изгубио нит урбане средине, а налази се на само 30 километара од Бањалуке - рекао је Жупљанин и додао да ће један од приоритета бити израда нове стратегије општине.

Он је поручио да ће коалиција окупљена око његове кандидатуре водити фер и поштену кампању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана