Котор Варош: Палић остаје на челу парламента

Д. Г.
Котор Варош: Палић остаје на челу парламента

Котор Варош - Предсједник Скупштине општине Котор Варош у прошлом сазиву Ибрахим Палић из СДА именован је поново на ту функцију на јучерашњој конститутивној сједници, Раденко Чупић из ПДП-а изабран је за потпредсједника, а Младен Тривуновић из СДС-а за замјеника начелника општине.

Одборници су за секретара Скупштине општине именовали Снежану Јурић, а потом и чланове скупштинских комисија и одбора. Именовању функционера претходило је верификовање мандата 27 одборника, који су потписали изјаве и положили свечану заклетву.

Најбројнији одборнички клуб има СДС са шест представника, једног мање имаће ПДП, а СНСД има четири одборника. По три одборника имају ДНС и коалиција СДА-СББ, а по два СП, Листа "СРС - Српска у сигурне руке" и Хрватска коалиција Котор Варош ХДЗ БиХ-ХНС БиХ. Мандата су се одрекли Тривуновић, Јурићева и Драгана Петрушић из ПДП-а, а умјесто њих у Скупштину општине су ушли Милорад Савановић, Младен Тепић и Немања Кнежевић.

Конститутивна сједница завршена је заказивањем посебног засједања за сутра на којем би требало да буде усвојен нацрт буџета за 2017. и нацрт ребаланса буџета за 2016. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана