Котор Варош: Дом здравља добио мобилни рендген

Срна
Котор Варош: Дом здравља добио мобилни рендген

КОТОР ВАРОШ - Влада Њемачке донирала је которварошком Дому здравља “Свети Пантелејмон” мобилни рендген, који ће током епидемије вируса корона бити кориштен за лијечење позитивних пацијената.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је рекао Срни да је ова установа до сада имала један полован РТГ апарат, а са новим, мобилним рентгеном, ниво дијагностике биће подигнут на знатно виши ниво.

“Захваљујем Влади Њемачке за ову веома вриједну донацију. Она ће бити од велике користи за нашу установу, поготово у вријеме вируса корона, због чега је повећан број снимања плућа и до десет пута”, нагласио је Бибић.

Бибић је напоменуо да је у току и реновирање просторија у којима ће бити рентген, а које су изграђене осамдесетих година прошлог вијека.

Према његовим ријечима, Дом здравља и ову тешку годину, можда и најтежу у посљедњих двадесет година, приводи крају са позитивним резултатима.

“И у вријеме епидемије вируса корона успјели смо да одржимо функционисање установе и нисмо имали проблема са вирусом унутар колектива, осим спорадичних случајева. Остајемо један од ријетких, ако не и једини Дом здравља који обавезе према радницима, држави и добављачима испуњава на вријеме и нема никаквих доспјелих, а неплаћених обавеза”, поручио је Бибић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана