Котор Варош: Девет обољелих, мјере забране продужене до 27. априла

Срна
Котор Варош: Девет обољелих, мјере забране продужене до 27. априла

КОТОР ВАРОШ – Општински штаб за ванредне ситуације Котор Вароша продужио је данас превентивне мјере за још 14 дана, с циљем спречавања ширења вируса корона којим је у овој општини заражено девет лица, а 64 су под здравственим надзором и десет у карантину.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације Зденко Сакан истакао је да ће све превентивне мјере бити продужене до 27. априла, а односе се на рад свих угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона, салона љепоте, свадбених салона, фитнес центара, дјечијих играоница, приватних стоматолошких амбуланти, приређивача игара на срећу, спортских организација и школа спорта, као и на сва јавна окупљања.

Радно вријеме трговина ограничено је од 7.00 до 16.00 часова, од понедјељка до суботе, док се недјељом рад потпуно забрањује.

Од 7.00 до 15.00 часова од понедјељка до суботе могу да раде пољопривредне апотеке, трговине бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто-дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, затим трговине сточне хране, електроматеријала, керамике и боја и лакова, трговине са козметичком робом, салони и производња намјештаја и столарије, цвјећаре, златаре, књижаре и бутици, тржнице на велико, пијаце, као и сточне пијаце.

Из Шаба за ванредне ситуације су позвали све Которварошане да задрже дисциплину и истрају у спровођењу мјера и препорука, како се са доласком топлијег времена не би погоршала епидемиолошка ситуација, те да се за вријеме васкршњих празника максимално придржавају мјера које се односе на социјални контакт и ношења заштитне опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана