Котлићијада у Котор Варошу: Побједничку чорбу зачинио тајни састојак

Милијана Латиновић
Котлићијада у Котор Варошу: Побједничку чорбу зачинио тајни састојак

Бањалука - Традиционална, Осма которварошка "Котлићијада" окупила је јуче на градском купалишту "Бјелине" више од 2.500 посјетилаца који су уз добро дружење имали прилику да пробају ловачке и рибље чорбе прављене по строго чуваним рецептима.

Кулинарска умијећа показала је 61 екипа из РС, ФБиХ, Србије, Хрватске и екипа ЕУФОР-а, а манифестација је одржана поводом Дана општине, који се обиљежава 24. априла. Најукуснију рибљу чорбу, по одлуци стручног жирија, припремила је екипа Спортско-риболовно друштво "Бањалука  1", а најбоља ловачка чорба крчкала се у котлићу екипе Центра за културу и информисање из Челинца.

Представник екипе СРД "Бањалука 1" Слободан Милојевић након проглашења побједника захвалио је организаторима на успјешно организованој манифестацији, која је из године у годину све боља.

- За добру чорбу потребни су квалитетни састојци, много љубави и стрпљења, а свакако не треба заборавити ни мале тајне великих кувара - казао је Милојевић нагласивши да чорба не би била укусна да нема понеки "тајни састојак".  

Представник екипе "Фантоми" из Сомбора Мирослав Лазендић изразио је наду да ће догодине на такмичењу бити још више екипа из Србије.

- Ово је манифестација којом треба да се поноси не само општина Котор Варош, него цијела Српска - казао је Лазендић.

Поред такмичарског дијела, у којем су умијеће у кувању одмјериле 23 риболовачке и 38 ловачких екипа, чорбе и роштиљ за све посјетиоце припремало је још 25 екипа у ревијалном дијелу манифестације. 

Побједницима, чије су чорбе најљепше замирисале и пробудиле апетит бројних посјетилаца, награде и захвалнице уручио је начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић.

- Из године у годину "Котлићијада" је све масовнија. Радујемо се због присуства великог броја учесника из других градова, као и из Србије и Хрватске - истакао је Вучановић.

Манифестацију су организовали општина, Спортско-риболовно друштво "Котор Варош" и ловачка удружења са подручја ове локалне заједнице.

Јубиларна, 10. "Котлићијада"

Представник организатора Слободан Петровић најавио је да је циљ организатора да за двије године, када буду организовали јубиларну, десету "Котлићијаду", градским купалиштем замирише најмање 100 котлића.  

Побједничке екипе

Риболовци

СРД "Бањалука 1"

СРД "Усора" Зора

"Фантоми" Сомбор

Ловци

Центар за културу и информисање Челинац

Нискоградња д.о.о. Загреб

ЈКП "Бобас" Котор Варош

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана