Костајница: За викенд пресељење општинске управе у алтернативни смјештај

Срна
Костајница: За викенд пресељење општинске управе у алтернативни смјештај

КОСТАЈНИЦА - Зграда општинске управе у Костајници, која је знатно оштећена у недавном земљотресу, требало би да буде исељена током предстојећег викенда, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

- У току је техничко прилагођавање објекта у који ће бити смјештена општинска управа, а пресељење се планира за предстојећи викенд - навео је Пашић.

Он је додао да је зграда општине категорисана трећим степеном оштећења, као и зграда магистрата у којој је био смјештен дио општинских предузећа и установа, те републичке институције.

- Након земљотреса крајем прошле године неуслован је и објекат Радија Костајница, који је означен категоријом четвртог степена - рекао је Пашић.

Он је истакао да су тимови за категоризацију до данас прегледали 1.636 објеката, од чега је седам категорисано шестим степеном оштећења, односно урушено је у земљотресу.

Пашић је навео да су 22 објекта категорисана петим степеном оштећења, 40 је означено четвртим степеном, док је 81 објекат добио категорију трећег степена.

- За знатно оштећене објекте означене категоријама од трећег до петог степена, мораће се радити пројекти који ће показати да ли ће се радити њихова санација или реконструкција или ће се рушити - рекао је Пашић.

Он је додао да је 117 објеката означено другим степеном оштећења, док је 329 добило категорију првог степена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана