Костајница: Штета већа од 700.000 КМ, помоћ обећало Удружење водовода Српске

Срна
Foto: Срна

КОСТАЈНИЦА - Штета која је настала у земљотресу на водоводу и канализацији у Костајници износи 706.705 КМ, те су данас представници Удружења водовода Републике Српске посјетили костајничко предузеће “Комунално” да би помогли у санацији.

Владимир Ћопић, директор предузећа “Комунално”, које је и раније било у тешкој финансијско-материјалној ситуацији, рекао је Срни да је стари дио водоводне мреже дотрајао и додатно оштећен у земљотресу, па су губици воде до 70 процената.

“То значи да се од 100 литара воде која се шаље у водоводну мрежу губи 70”, навео је Ћопић.

Он је истакао да се радници предузећа труде да грађани не осјете потешкоће и да имају несметано снабдијевање водом, али да то изискује додатне напоре и финансије које предузеће тренутно није у стању да обезбиједи.

“Колеге су примиле наш апел за помоћ и одлучиле да дођу у посјету на чему им искрено захваљујем. Састали смо се да заједничким снагама обновимо комунално предузеће и водоводну мрежу и да радимо на томе да испорука воде грађанима буде несметана”, рекао је Ћопић.

Предсједник Удружења водовода Зоран Поповић рекао је да костајничко комунално предузеће може да очекује њихову финансијску и материјалну помоћ. Предсједник Скупштине акционара “Комуналног” Милош Штековић рекао је да је свака помоћ добродошла и да ће дати пуну подршку да би се створили сви услови за правилно и ефикасно функционисање предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана