Костајница: Седам објеката урушено, 135 значајно оштећено

Срна
Костајница: Седам објеката урушено, 135 значајно оштећено

КОСТАЈНИЦА - Тимови за категоризацију прегледали су 1.490 објеката у Костајници, од којих је седам урушено у земљотресу крајем децембра, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

"Седам објеката је претрпјело шести степен оштећења. Ова категорија значи да су објекти урушени у земљотресу или су оштећени у толикој мјери да је њихова санација немогућа", навео је Пашић, који је додао да су ово подаци закључно са 4. фебруаром.

Он каже да је 135 објеката категорисано од трећег до петог степена оштећења, што значи да ће за њихову обнову бити потребни пројекти реконструкције и санације, којима ће бити одређено да ли ће бити рушени или санирани.

Пашић је навео да је 106 објеката означено другим степеном оштећења, а 303 су добила ознаку првог степена.

"Шестим степеном се обиљежавају објекти који су урушени, значајно оштећени објекти категоришу се петим, четвртим и трећим, док се мање оштећени означавају први и другим", појаснио је Пашић.

Он каже да су значајно оштећени и објекти општинске управе, Радија Костајница, Средњошколског центра, парохијски дом и зграда магистрата у којој су биле смјештене пословнице Пореске управе и Фонд ПИО Републике Српске.

"Тимови за категоризацију на чијем су челу инжењери Републичке дирекције за обнову и изградњу прегледаће сваки објекат у Костајници и када овај посао буде завршен, кренућемо у процјену штете", рекао је Пашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана