Костајница: Прошле године 24 туриста и 54 ноћења

Agencije
Костајница: Прошле године 24 туриста и 54 ноћења

КОСТАЈНИЦА - Костајницу су прошле године посјетила 24 туриста, која су остварила 54 ноћења, рекла је Срни директор Туристичке организације општине Костајница Бранка Кукрика.


"Лани смо имали 12 домаћих и 12 страних туриста. Од укупног броја ноћења, евидентирана су 23 ноћења домаћих и 31 ноћење страних туриста", прецизирала је Кукрика.

Она је додала да је годину дана раније забиљежен 41 долазак туриста, при чему је остварено 56 ноћења.

Према њеним ријечима, на подручју општине Костајница регистрована су два угоститељска објекта која пружају услуге смјештаја, али само један туристичкој организацији доставља податке о броју ноћења, па ови подаци нису у потпуности прецизни.

Кукрика је истакла да се општина Костајница може похвалити тродневном манифестацијом "Кестенијада" која је постала препознатљива и сваке године окупља све више посјетилаца.

"Ову културно-туристичко-привредну манифестацију организујемо са циљем промоције кестена, као здравог, готовог, природног производа, којим је овај крај богат. Различити културни и забавни садржаји, као и гастрономска понуда привлаче велики број посјетилаца", навела је Кукрика.

Она је додала да Костајница има туристички потенцијал, с обзиром да је смјештена на обали ријеке Уне и да је окружена шумовитим предјелима, па посјетиоци могу уживати у природним љепотама и бавити се спортским ловом и риболовом, али да ову понуду тек треба развијати, како би постала препознатљив туристички производ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана