Костајница: Обиљежавање Недјеље дјетета акцијом "Једна играчка за један осмијех"

Срна
Костајница: Обиљежавање Недјеље дјетета акцијом "Једна играчка за један осмијех"

КОСТАЈНИЦА- Клуб за дјецу "Кестенко" из Костајнице обиљежиће Недјељу дјетета акцијом "Једна играчка за један осмијех" и другим занимљивим активностима, рекла је Срни директор ове предшколске установе Драгана Дејановић.

"Покренули смо акцију прикупљања играчака у којој могу учествовати сви који желе донирати играчку, како би малишанима уљепшали боравак у нашој установи, а припремили смо и друге занимљиве садржаје којима ћемо обиљежити недјељу посвећену дјеци", рекла је Дејановићева.

Она је додала да ће сви садржаји у "Кестенку", који има 50 полазника, бити усклађени са овогодишњим слоганом обиљежавања Недјеље дјетета "Здраво тијело, ведар дух".

"Посветићемо се дјечијим правима, хигијени руку, зуба и тијела, здравој храни, један дан смо одвојили за плес на киши, док ћемо у петак имати прави спортски дан са утркама бициклима, ромобилима и ролерима", навела је Дејановићева.

Она је додала да је циљ обиљежавања Недјеље дјетета јачање самопоуздања код дјеце, те да се уљепша њихово одрастање и укаже на потребу друштва да јача и посвећује се бризи о дјеци.

Недјеља дјетета ове године се обиљежава од 5. до 11. октобра под слоганом "Здраво тијело, ведар дух", а све активности усмјерене су на промоцију и едукацију о очувању и унапређењу дјечијег здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана