Кошаркашице КК Лидер из Градишке играју за школски прибор

Милијана Латиновић
Кошаркашице КК Лидер из Градишке играју за школски прибор

Градишка - Да кошарка није предодређена само за дјечаке и да дјевојчице веома вјешто баратају кошаркашком лоптом и растурају на терену, овог викенда у Градишци ће показати чланице Кошаркашког клуба Лидер који организује хуманитарни турнир за који се пријавило двадесетак женских и мини-баскет екипа.

Разочарани чињеницом да овогодишњи “Streetball” турнири широм Српске нису организовали такмичења у категоријама дјевојака и мини-баскета, у КК Лидер одлучили су да “узму ствар у своје руке” и покажу оно у чему су најбољи. Иако ће на кошаркашком полигону испред Основне школе “Васа Чубриловић” у Градишци, гдје у суботу почиње хуманитарни турнир под називом “Backt to school”, одмјерити кошаркашко знање и умијеће са другим екипама, циљ им је да популаризују женску кошарку и спорт за малишане, те на тај начин покажу да имају и велико, хумано срце и обезбиједе новац за куповину школског прибора за ученике те школе.

- Тренутно је пријављено око 20 екипа, а до почетка турнира очекујемо још пријава из Козарске Дубице и Нове Тополе, а осим тога, имаћемо и екипе мама наше дјеце које ће им на овај начин пружити подршку и бити мотивација. Котизација износи пет марака по играчу или школски прибор по жељи, а сав прикупљени новац намијењен је за куповину школског прибора за дјецу из социјално угрожених породица - истакла је тренер КК Лидер Огњенка Јовичић и додала да у клубу тренира 100 дјевојчица и дјечака узраста од 2006. до 2012. годишта.

Јовичићева је истакла да међу малим кошаркашима има много дјевојчица које су свакодневно на терену и које бриљирају и у конкуренцији са физички надмоћнијим мушким екипама.

- Највеће је задовољство гледати њих како играју, праве су лавице и велики заљубљеници у кошарку - рекла је Јовичићева и додала да ће заинтересовани за турнир распоред утакмица и остале информације од данас моћи пронаћи на интернет страници овог клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана