Kорот Варош: Ватрогасци принудно постали димњачари

М. Ми.
Kорот Варош: Ватрогасци принудно постали димњачари

Котор Варош - Ситуација у Ватрогасном друштву Котор Варош сваким даном све је гора, а одлука старјешине Недељка Сакана да тројицу професионалних ватрогасаца "пребаци" у димњачаре могла би означити почетак краја тог друштва, с обзиром на то да сада постоји мањак возача.

Ријеч је о ватрогасцима Петку Божичковићу, Љуби Поповићу и Раденку Кеверовићу, који имају сертификате и возачке дозволе за камион, а против којих је Сакан претходно покренуо дисциплинске поступке. Након што је видио да му ни то не иде за руком и да комисија нема основа да их казни, одлучио је да их принудно преквалификује у димњачаре, иако по систематизацији оваква радна мјеста ни не постоје у которварошком Ватрогасном друштву.

- Ми уопште нисмо обучени за тај посао. Сакан је прекинуо и  рад дисциплинске комисије када је видио да нема основа да  будемо кажњени и дао нам рјешење да нас распоређује за димњачаре. То нисмо прихватили и сада смо на боловању, које смо отворили због сталног мобинга - казао је Божичковић и додао да је Сакан исплатио стимулацију у износу од 300 КМ једном дијелу радника, док је с друге стране камион ватрогасаца у квару паркиран у гаражи.

Овим потезом Сакана Ватрогасно друштво остало је са свега два возача камиона који имају дозволе, а који су сада приморани да раде по цијели дан.

Сакан, који се јуче јавио на наш позив, рекао је да га више не зовемо и да је на годишњем.

- Био сам фер и коректан према вама. Сада сам на одмору и немојте ме узнемиравати. Немам више шта коментарисати. До виђења - казао је Сакан који није желио ни да саслуша питање зашто је на силу преквалификовао ватрогасце у димњачаре, чиме је Ватрогасно друштво остало без довољног броја возача.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана