Корона није помрсила планове властима Источног Новог Сарајева: Трг Србија украс центра општине

Данијела Бајић
Корона није помрсила планове властима Источног Новог Сарајева: Трг Србија украс центра општине

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Трг Републике Србије, чија се изградња приводи крају, биће украс центра општине Источно Ново Сарајево, а у пуном сјају требало би да засија до краја године, када је предвиђен завршетак спортске дворане на његовом платоу.

Што се тиче радова на самом тргу, у коју је уложено два милиона марака из донације Владе Србије, почело је поплочавање, те постављање фонтане и клупа, након чега ће услиједити садња дрвећа и осталог зеленила.

Начелник Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић каже да им вирус корона није успио помрсити планове када је у питању завршетак овог, али и многих других капиталних пројеката.

- Полако један по један пројекат завршавамо. За отприлике мјесец дана требало би отворити и Трг Србија, чија је површина 10.050 метара квадратних са свим садржајима. У средини трга се налази велика спортска дворана која је започета још 2000. године, а након 12 године се урушила - казао је Ћосић. Додао је да су удруженим средствима Владе РС и ове локалне заједнице изградили дворану са 2.250 мјеста, која ће бити опремљена по свјетским стандардима. У склопу трга се, каже Ћосић, налази пословни дио за изнајмљивање послодавцима који ће запослити и до 30 суграђана. Језгро ове општине није једино градилиште у Источном Новом Сарајеву, јер је у току реконструкција и санација локалних саобраћајница.

- То је само дио онога што се тренутно ради код нас. У плану имамо низ нових пројеката, који ће допринијети већем развоју ове општине. Оно што нам даје вјетар у леђа да не стајемо са капиталним пројектима је и то што ових дана треба да урадимо ребаланс буџета након чега ћемо имати више новца на располагању - истакао је Ћосић.

Секретар мјесне заједнице “Топлик-Тилава” Свјетлана Влачић истакла је да у овом мјесту нема улице која није асфалтирана, а чим се укаже потреба за тим, мјештани не морају пуно да опомињу надлежне. 

- Пут за Петровиће је недавно урађен, као и излетиште код ријеке Сушице - казала је Влачићева и додала да су суграђани, без обзира у којој мјесној заједници живе, посебно поносни на сами центар, који краси трг Србија.

Позориште

Љубиша Ћосић каже да је све уговорено да се до краја године опреми позориште. Одлуком Владе РС за завршетак и унутрашње опремање позоришта у Источном Новом Сарајеву из донације Владе Србије одобрено је 500.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана