Конзул Србије у опроштајној посјети Требињу и Херцеговини

Srna
Конзул Србије у опроштајној посјети Требињу и Херцеговини

ТРЕБИЊЕ - Генерални конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић у разговору са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и генералним директором "Електропривреде Републике Српске" Луком Петровићем оцијенио је да је досадашња сарадња била врло успјешна и да је дала позитивне резултате.

 

Николић, који данас борави у опроштајној посјети Требињу и Херцеговини, истакао је да је један од тих резултата оснивање конзуларне канцеларије Србије у Требињу, која је отворена 2018. године, саопштено је из требињске Градске управе.

"Нарочито ми је задовољство што је Србија овде, током мог мандата, отворила конзуларну канцеларију која ће и у годинама пред нама бити на услузи свим становницима Херцеговине", рекао је Николић.

Он је нагласио да је, приводећи крају мандат генералног конзула Србије у Републици Српској, имао потребу да дође у опроштајну посјету Херцеговини и посебно Требињу које сматра својеврсним центром памети, духовности и господства. Ћурић је захвалио конзулу за професионално и лично залагање током дипломатског рада.

"Захваљујем се на веома доброј сарадњи и и напорима које сте учинили да конзуларна канцеларија Србије буде отворена у Требињу, као и на пријатељском односу који је господин Николић показао према граду Требињу и свим грађанима Херцеговине", рекао је Ћурић.

Петровић је истакао да Требиње дугује трајну захвалност конзулу Николићу за његов предан рад и посвећеност отварању конзуларне канцеларије у Требињу, као и развој дипломатских односа са Србијом.

Он је додао да су отварањем конзуларне канцеларије у Требињу олакшане бројне административне процедуре за грађане Републике Српске који имају држављанство Србије, као и друге процедуре из домена конзуларних послова за све грађане Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана