Конобари дјечакa Слађанa Јовановићa из Српца вратили у школу и наградили бициклом

Д. Ј.
Конобари дјечакa Слађанa Јовановићa из Српца вратили у школу и наградили бициклом

Србац - Бојан Новаковић и Горан Балатуновић из Српца показали су племенитост и усрећили поводом новогодишњих празника дјечака Слађана Јовановића из Малих Ситнеша купивши му бицикл.

Ријеч је о дјечаку из вишечлане породице који је имао велику жељу да вози бицикл, али његова породица то није могла да му приушти. Слађан већ мјесецима долази у "Хипер корт" маркет гдје му добри људи помажу поклањајући му разне ситнице. Међутим, почео је запостављати школу у Српцу у којој похађа шести разред. Након што су му Новаковић и Балатуновић, који раде као конобари у "Хипер корту", обећали да ће му поклонити бицикл на крају полугодишта ако буде ишао редовно на наставу, он се потрудио да то испоштује.

- Испунили смо обећање. Веома се радује бициклу и готово да не силази с њега - рекао је Новаковић.

Додаје да је ријеч о марљивом дјетету које има радне навике и хоће да учи ако се с њим квалитетно ради.

- Слађан је долазио код нас свакодневно послије школе и помагали смо му да учи математику, српски језик, вјеронауку и друге предмете. Он је добро дијете које судбина није мазила, јер је прије неколико година задобио тешке опекотине када му је кућа изгорјела у пожару, због чега на лицу има трајне ожиљке - каже Новаковић.

Слађанов отац ради као комуналац, а мајка је незапослена. Има још четворо браће и сестара и живе у тешкој материјалној ситуацији, тако да је овом дјечаку и његовој породици добродошао сваки вид помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана