"Конференција беба" у Прњавору

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР - Милица Врањеш, Стефан Марић, Бојан Белензада, Алекса Микић и Гаврило Вукић бебе су које су ове године ушле у тзв. предсједништво "Конференције беба" у Прњавору.

Милица Врањеш, рођена 25. јуна најмлађа је беба, Стефан Марић који је рођен 29. јуна прошле године најстарија беба, док Бојан, Алекса и Гаврило дијеле титулу бебе са највише браће и сестара.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је циљ ове манифестације која се у Прњавору 13. годину одржава у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, да се промовишу здраво потомство и родитељство.

"Ове године посебност жКонференцијеж је у томе што имамо три бебе са више браће и сестара, односно по петоро их је у породици. Надам се да ће родитељи са овако бројним потомством бити примјер свима", рекао је Томаш, који је данас уприличио пријем за бебе које су изабране у "Предсједништво" и њихове родитеље и уручио им награде. Сања Белензада, Бојанова мама, рекла је да је лијепо имати велику породицу и да уз петоро дјеце није тешко обављати кућне и друге послове уколико се све добро организује са осталим члановима домаћинства.

Поклон пакете награђенима обезбиједило је предузеће "Лебурић комерц" из Прњавора. За овогодишњу "Конференцију беба" у Прњавору била су пријављена 23 малишана.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана