Конференција беба окупила 77 беба у Станарима

Срна
Конференција беба окупила 77 беба у Станарима

Станари - Прва "Конференција беба" у Станарима окупила је вечерас 77 беба, али и велики број дјеце и њихових родитеља. На манифестацији је изабрано Предсједништво беба, које чине најмлађа беба Нађа Драгичевић, најстарија беба Јована Ђукић и близанке Гордана и Марија Бабић, бебе са највише браће и сестара.

Начелник општине Станари Душан Панић отворио је "Конференцију беба" и бебама уручио одговарајући новчани износ.


Панић је истакао да је у прошлој години повећан број новорођенчади, те најавио да ће Скупштини општине предложити програм према којем ће све мајке које роде треће дијете, а нису у радном односу, добијати мјесечни додатак док дијете не наврши годину дана.

Он је навео да је повећање прираштаја евидентно након обнављања статуса општине Станарима као најмлађе локалне заједнице у Републици Српској, која грађанима даје и већу сигурност за егзистенцију.

"Шта ће нам општина ако нема дјеце и прираштаја. Прошле године рођено је 54 дјеце, што је више у односу на 2013. и 2014. годину када је рођено до 26 дјеце", рекао је Панић новинарима.

Према његовим ријечима, из градског буџета издвајају значајна средства да би се побољшали услови за живот и рађање, јер су дјеца приоритет и будућност у коју треба улагати.

Панић је оцијенио да је "Конференција беба" уједно и најљепша манифестација која је организована у сарадњи с Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.

Манифестацију је организовао Центар за културу општине Станари, у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и Основном школом "Десанка Максимовић" из Станара.

Генерални покровитељ је општина Станари, а спонзор компанија "Виолета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана