Конференција беба одржана у Приједору и Рогатици: Најмлађи предсједник има тек четири дана

С. Та. - С. М.
Конференција беба одржана у Приједору и Рогатици: Најмлађи предсједник има тек четири дана

Рогатица, Приједор - Дјечија граја и осмијеси од ува до ува испуњавали су тргове у Приједору и Рогатици, али и другим локалним заједницама у РС, гдје је одржана манифестација "Конференција беба", чији је циљ стимулисање наталитета, здравог и одговорнијег родитељства.

Ова манифестација окупила је у Приједору 149 беба од укупно 500, колико их је рођено у протеклих 12 мјесеци.

У присуству великог броја дјеце свих узраста, њихових мајки и очева, бака и дека, родбине и суграђана проглашени су чланови трочланог предсједништва беба. Титула најмлађе бебе у Приједору припала је Андрији Грбићу, који је рођен 24. јуна ове године, а међу члановима предсједништва у овом граду су и Лазар Мркела, који ће 1. јула напунити годину и Драган Цвијић, који има два брата и двије сестре.

За предсједника предсједништва рогатичких беба проглашен је Теодор Јовановић, првенац младог брачног пара Јелене и Зорана, који је рођен 26. маја ове године. Чланови предсједништва су и близанци Лазар и Стефан Вуковић, а њима ће у раду "помагати" Данијела Глуховић, која има деветоро браће и сестара. Манифестацију је увеличала и најмлађа бака Марија Ђерић, која има 42 године, као и Маја Глуховић (37) мајка десеторо дјеце.

Пажњу су привукле и тројке Теодор, Анастасија и Миа, брачног пара Јоване и Дарка Жижовића, које се нису одвајале од поносне баке Новке и дједа Витомира.

"Конференција беба" у Српцу биће одржана сутра са почетком у 17.30 часова на градском тргу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана