Концертом састава “Катера” у Источном Сарајеву обиљежен Дан Републике

Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Концерт музичког састава “Катера” одржан је вечерас у Источном Новом Сарајеву поводом 9. јануара - Дана Републике Српске.

Концерт је одржан на локацији будућег трга “Србија” у Источном Сарајеву, а организатор је општина Источно Ново Сарајево.

Ријеч је о музичком саставу основаном 2016. године који дјелује при Храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву.

Током концерта изведене су духовне пјесме “Звезда се засја”, “Василије Свети”, “Говори Господе” и народна пјесма “Везак је везла Дјева Марија”.

Изведене су и ауторске пјесме “Катера”, “Вест”, “Расти Земљо”, те севдалинке “Савка Чемеџинка” - ауторска, “Жуте Дуње” и “Емина”.

Публика у Источном Сарајеву могла је да ужива и у етно, народним и традиционалним пјесмама попут “Маријо 'ћеро”, “Засп'о Јанко”, “Месечина”, “Под гором се шетало девојче”, “Ој, јаворе, Ој, ливадо” и “Врбица”.

Оснивачи састава су јереј Видак Вујадиновић, професор црквене музике и свештеник у Храму Светог Василија Острошког, те Пеђа Харт, асистент на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву.

Осим њих музички састав “Катера” чине “Лука Новосел” /хармоника/ и вокални солисти Јована Бојанић, Јелена Батак, Сара Матић и Јелена Вулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана