Концерт фолклорних друштава из Шамца и Вукосавља

Срна
Концерт фолклорних друштава из Шамца и Вукосавља

ШАМАЦ - Чланови Културно-умјетничког друштва “Посавина” из Црквине и секције из Вукосавља одржали су вечерас концерт у Шамцу, како би прикупили новац за одлазак на интернационални Фестивал фолклора у Охриду од 20. до 24. јула.

Предсједник КУД-а “Посавина” из Црквине Драгица Маринковић рекла је да им је за овај пут, на који би требало да иде укупно 50 чланова потребно 10.000 КМ.

Чланови “Посавина” представили су се са неколико кореографија и пјесама “Лесковац”, “Понишавље”, “Босанградско крајиште”, “Ужичко коло”, док су се млађи чланови представили са влашким играма “Катанком” и мањим кореографијама, а наступила је и етно-група.

Маринковићева је навела да КУД “Посавина” постоји од 2014. године и броји 70 чланова распоређених у фолклорну, музичку, етно-групу и креативну радионицу.

“Организовали смо неколико наступа и прикупили значајна средства, а уздамо се у наше привреднике – спонзоре из Шамца и Вукосавља, као и из ове двије општине, а великим дијелом учествују и наши чланови”, рекла је Маринковићева.

Она је захвалила спонзорима, Центру за културу Шамац, Културном центру Вукосавље и свим људима добре воље који их прате.

Директор Центра за културу Вукосавље Срђан Трипић рекао је да су прије годину дана остварили сарадњу са КУД “Посавина” из Црквине, да имају 55 чланова и веома добро им иде.

“Ово је наш први наступ ван Вукосавља, данас смо се представили кореографијом Шумадија”, каже Трипић додајући да се нада да ће овим вечерашњим концертом и концертима које планирају одржати у околним мјестима сакупити средства за одлазак у Охрид.

Концерт је одржан у кино-сали у Шамцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана